Színház az egész...

A Bajor-villa titkai

 
Játékos színháztörténet 6-10 évesek számára
 
Ismerkedjetek meg a színház világával! Hol született és hogyan változott az évszázadok alatt. A  háziasszony a villa egykori lakója, Bajor Gizi, kinek segítségével bepillanthattok a színházban dolgozók mindennapjaiba, kipróbálhatjátok, milyen a színész, a rendező vagy akár a díszlettervező munkája.
 
 
A tartalom feltöltés alatt!

Súgólyuktól a zsinórpadlásig

 
Színházi kisokos 10-14 évesek számára
 
Bizonyára ti is kíváncsiak vagytok arra, hogyan működik egy mai színház. Most megismerhetitek e kulisszák mögött zajló színes és titokzatos világot. Különleges színházi foglalkozások, érdekes történetek és magyarázatra szoruló színházi kifejezések várnak benneteket az online feladatlap oldalain.
 
 

Színre megy

 
Online színházi kalauz 15-19 évesek számára
 
Segítséget szeretnénk nyújtani egy-egy drámai mű, továbbá színházi előadások jobb megértéséhez. Két kötelező művel foglalkozunk részletesen, Szophoklész Antigoné illetve Katona József Bánk bán című darabjával. E művek részletes elemzéséhez továbbá általános dramaturgiai vizsgálódáshoz kínál gazdag szempontrendszert a feladatlap. Olyan irányvonalakat fogalmaz meg, melyek kulcsot adhatnak a fiatalok kezébe a műelemzéshez továbbá a drámai művek színpadi megvalósításához. A kiadvány Interaktív, egyéni használatra is alkalmas.