A diákszekció kiállítása

 
„Az ELKÉPZELÉS azt a szakaszt reprezentálja, amikor a munka kezdeti fázisában az ötlet még zsigeri és meg nem szelídített. A Diákszekció kiállítását egyetemi hallgatók és 5 évnél nem régebben végzett fiatal tervezők munkáinak szenteljük, amelyek híven tükrözik a feltörekvő generáció gondolatait és betekintést engednek a bátor és vad utópiákba, amelyek bár talán sosem valósulnak meg, de magával ragadóak és egy olyan világról mesélnek, amelynek itt és most részesei vagyunk.” /A PQ főszervezői/ 
 
Mi van a felhőben? 
 
A Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem hallgatói dolgoztak együtt ezen az installáción a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak bevonásával. Míg a felső részt a felhők változó képe inspirálta, addig a talapzat a hallgatók személyes munkáit rejti. Az egyes hallgatói territóriumokhoz QR kód tartozik, amelynek segítségével a munkáikat bemutató honlapra juthatunk. Megtudjuk, mi van a „Felhőben”.  
 
Kurátorok:
Zeke Edit (Magyar Képzőművészeti Egyetem), Molnár Zsuzsa (Kaposvári Egyetem, Rippl-Rónai Művészeti Kar), É. Kiss Piroska (Magyar Képzőművészeti Egyetem), Kiss Gabriella (Magyar Képzőművészeti Egyetem) 
 
Szakmai csapat:  
Bozóky Mara (projektvezető), Csanádi Judit (szakmai konzultáns), Herédi Győző (technikai és kivitelezési konzultáns) 
 
Tervező hallgatók: 
A Kaposvári Művészeti Egyetem – Rippl- Rónai Művészeti Kar harmadéves látványtervező szakos hallgatói: Cseh Petra, Horváth Dominika, Hosszú Anita Patrícia, Korom Edina, Vipler Nikolett és Wachtler Tímea.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem harmadéves látványtervező szakos hallgatói: Auer Alexandra, Gindele Dzsenifer, Gúth Zsófia, Hodován Mária, Jakab Rebeka, Kárpáti Panna, Koncz Eszter, Lencsés Noémi, Mestyán Lili, Sántha Emese Zsófia és Varga Boglárka
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másod-és harmadéves fényképészet szakos hallgatói: Maruscsák Dávid és Szabó Nikolett 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadéves építészet hallgatója: Kovács Aliz Zsuzsanna
 

Fotók: Herédi Győző
 
 
A kiállítás az EMET Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.