Az én kicsi bohócom - Mikropódium a világ körül

 
Lénárt András
Fotó: Michal Drtina
 
Egy balerina, egy bohóc, egy sellő, egy szörny. A Mikropódium Családi Bábszínház 1995-ben kezdte meg működését. 1996-tól kezdve szereplője a legnevesebb nemzetközi színházi fesztiváloknak. Az alapító, Lénárt András bőröndnyi társulatával beutazta és beutazza az egész világot Japántól Brazíliáig. Megfordult többek között Argentínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Koreában; turnézott Európa szinte összes országában.
Lénárt András Egerben született, kezdetben faszobrászként, majd bábjátékosként dolgozott. 1985-ben már, mint az egri Harlekin Bábszínház alapító tagját ismerhette meg a közönség, ahol színészkedés mellett bábkészítő művészként is dolgozott. Az Állami Bábszínház bábszínész képzését 1987-ben fejezete be. 1990-től négy éven keresztül igazgatta a Bóbita Bábszínházat Pécsett. 1994-től a Budapest Bábszínház szcenikusa, a Színház-és Filmművészeti Egyetem bábosztályainak szakmai tanára. Önálló bábszínházának, a Mikropódiumnak a soha nem múló varázsa két, tökéletesre csiszolt előadás (STOP, Állj meg, és nézz! és Con Anima) különleges intimitásában, kecsességében, érzelemgazdagságában rejlik. Bábjai jelentőségét a figurák technikai jellege, a mozgatás kifinomult lehetőségei adják. 
Egy speciális bábtechnika kerül a darabjai középpontjába: a dramaturgia helyét maga a mozgás, az aprólékos tánc és a zene összhangja adja meg. A fesztiválok és turnék színes világa mellett kiállításunk a Mikropódium két különleges előadását kívánja bemutatni. 
 
Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház, 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83.
Megnyitó: 2017. szeptember 22. 18.00
A kiállítást megnyitotta: Lovas Lilla segédmuzeológus, a kiállítás kurátora (PIM-OSzMI Bábgyűjtemény)
Látogatható: 2017. szeptember 22. és október 26. között
 
 
 

Fotó: Diego Redel
 
Képek a megnyitóról:

Fotó: Aracs Eszter