Retusált sztárok

Válogatás Inkey Tibor, Kálmán Béla és Wellesz Ella színházi fotóiból
 
Sikk volt a színházi világ igazi sztárkép-fotográfusának, Inkey Tibor műtermében fényképezkedni az 1940-es években. A korszak minden jelentős művészéről készített fotót. A színészek megbíztak benne, s ezt valamennyi felvétele sugározza. Egészen másképpen dolgozott Wellesz Ella, a magyar színházi fényképészet legalázatosabb szolgálója. Nemcsak a színpadon megrendezett „nagyjeleneteket” exponálta, de mindent, ami a színházban a színészek körül történt. Kálmán Béla a második világháború idején a híres Várkonyi Stúdió színházi fotósa lett. Önálló műtermét 1945 tavaszán nyitotta meg a Deák téri Anker palota felső emeletén. Színházi előadásokat és portrékat egyaránt fényképezett.
 
A kiállításon mintegy ötven felvételt mutatunk be a három alkotó munkásságából.  
 
 
A KIÁLLÍTÁS ANYAGA: 
48 darab 40x50 cm-es tabló (paszpartuzott fotómásolatok, keret nélkül)
 
A KÖLCSÖNZÉS DÍJA: 30.000 Ft + Áfa
(A kölcsönzési díj min. 1 - max. 2 hónapos kölcsönzési időre értendő. Az ár nem tartalmazza a szállítási költségeket és az installálást.)
 
INFORMÁCIÓ:
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 1013 Budapest, Krisztina krt. 57. Tel.: 06-1-375-1184, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

 

A képeket válogatta: Füle Péter (OSZMI, Fotótár)