Volt egyszer egy színház

Korniss Péter fotói a 25. Színházról (1970–1978)

A 25. Színház a mai értelemben vett alternatív színházak ,,őse”. Élt nyolc évet. 1970-ben Gyurkó László író, Szigeti Károly koreográfus és Berek Kati színésznő hozta létre, 1978-ban pedig beolvadt a Népszínház elnevezésű konglomerátumba.

Rendhagyó színháznak számított: hivatásosnak amatőr, amatőrnek hivatásos. A társulatot hivatásos és amatőr színészek alkották, az előadások egy részét több rendező jegyezte, s bár államilag fenntartott intézmény volt, előadásaikban naiv, romantikus forradalmiság, a fennálló rend jobbításának szándéka fejeződött ki. Korniss Péter a 25. Színház egyenrangú alkotótársaként rögzítette a legendás avantgárd társulat előadásait.

 
A KIÁLLÍTÁS ANYAGA: 
43 darab 50x70 cm-es tabló (paszpartuzott fotómásolatok, keret nélkül)
 
A KÖLCSÖNZÉS DÍJA: 30.000 Ft + Áfa
(A kölcsönzési díj min. 1 - max. 2 hónapos kölcsönzési időre értendő. Az ár nem tartalmazza a szállítási költségeket és az installálást.)
 
 
INFORMÁCIÓ:
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 1013 Budapest, Krisztina krt. 57. Tel.: 06-1-375-1184, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

 

 

 

A képeket válogatta: Katkó Tamás fotóművész